Silniczki chodzą lampa prawa i lewa podnosi się i opada równomiernie.
Wymiana turbosprezarki trojmiasto
Zwiń
X
-
arti1, masz w kolbudach Myszkiera- firma zajmuje sie też regeneracja turbosprężarek
W Kolbudach Wojtek Myszkier sie zajmuje turbinami.
Zadzwon do niego i pogadaj 888 330 750
Skrzynie biegów - Sklepy motoryzacyjne oferujące skrzynie automatyczne, manualne i półautomatyczne. Serwis, sprzedaż i naprawa skrzyni biegów.
MiroTDI,
Zamieszczone przez MiroTDISkąd: Krakówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
arti1, tam masz stacjonarny
facet jest relatywnie dobry jesli chodzi o turbiny i wiele osob z forum VW do niego uderza
a co ci sie stalo?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
MiroTDI, z całym szacunkiem ale mieszkasz z daleka od 3miasta
rozumiem że masz dogłębną wiedzę dotyczącą trójmiejskiego rynku motoryzacyjnego czy znasz tylko tą jedna firmę?
chcialem tylko zauważyć w ten sposób, że twoja wiedza jako mieszkańca grodu Kraka moze odbiegać nieco od tego co jest na miejscu
ja np nie wypowiadam się o serwisach na Sląsku czy w Małopolsce, bo ich po prostu nie znam
a to czy i co czytałem np: o COMPSporcie, Alim (czy kogo wy tam macie jeszcze na południu) czy nie zachowuje dla siebie :wink:
mógłbym się wypowiadać gdybym jeździl do nich systematycznie czy choćby jednorazowo na serwis
rozumiem, że ty ze swoim turbo i jego problemami każdorazowo jeździsz do Roberta?
wymienić turbo umiałbyś pewnie i ty i ja, bo z całym szacunkiem nie trzeba kończyć studiów do wykonania tej czynności i wystarczą przeciętne zdolności manualne(może nieco poczytania wczesniej i trochę narzędzi), ale już regeneracja?
do tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt a akurat ten warsztat słynął z robienia turbin m/innymi do VAGa i MB na długo przedtem zanim Robert otworzył swoja firmę
stąd moja podpowiedź dla kolegi arti1, bo przecież nie kazdorazowo trzeba wymieniać turbo dlatego, że ktos tak powiedział :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Pytanie w pierwszym poście dotyczyło wymiany,nie regeneracji turbiny.
Dlatego poleciłem Tune-up,bo wiem że Robert to profesjonalista i bez problemu by sobie z tym poradził.
Dopiero w późniejszych postach pojawiła się myśl o regeneracji,a takowej Tune-up raczej nie przeprowadza.
Więc nie widzę w tym nic złego by jako mieszkaniec południa polecać firmę z północy,co w tym złego skoro opinie o Tune-up są tylko pozytywne?
Komentarz
-
-
MiroTDI, OK, ale w ogóle kiedykolwiek byłeś w tej firmie że ją polecasz?
czy tylko powtarzasz opinię typu "ja to nie, ale szwagier ma kolegę którego znajomy to kiedyś ...."
i mówimy o tuningu czy mechanice?
bo ja np nigdy nie byłem w Tune Up i żadnych opinii na ich temat nie wygłaszam
a ponieważ jestem z 3miasta to opinie też różne się słyszy- ostatecznie TuneUp to firemka Trójmiejska, a 3miasto to taka większa wieś- tu każdy wie co sąsiad ma w stodole :diabelski_usmiech
i powiem więcej- staram sie w ogóle nie wygłaszać opinii na tematy firm z którymi się osobiście nie zetknąłem bo można komuś niechcący krzywdę zrobić :wink:
arti1, sorki za OTprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
jest jeszcze kwestia portfela tego co wymienia.
właśnie mam swojego kaszlaka na warsztacie i weryfikują z jakiego powodu powstaje "efekt syrenki"
jak nie będzie nieszczelności układu to wymiana na regenerowaną. żadnych "nowych" co kończą się w takim samym tempie jak regenerowane.
w zapleczu gość z pruszkowa co regeneruje w cenie 600 do 900 pln i daje roczną gwarancje.
w stolicy inny zakład regeneruje w cenie od 900 do 1500 pln
Na rynku do 2 litrówki turbiny sporo droższe.
jak się okaże po wyjęcie że padły wirniki (a na to wygląda po rozmowie z gościem od regeneracji) ja zdecyduje się na pruszków a też na forach "dobrze" o nim piszą.
jak by ktoś potrzebował namiary na oba warsztaty służę w każdej chwiliNabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdydo tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt a akurat ten warsztat słynął z robienia turbin m/innymi do VAGa i MB na długo przedtem zanim Robert otworzył swoja firmę
stąd moja podpowiedź dla kolegi arti1, bo przecież nie kazdorazowo trzeba wymieniać turbo dlatego, że ktos tak powiedział :szeroki_usmiech
I mimo ze go znam osobiscie i szanuje za dorobek sportowy to dziwi mnie Twoje wyrazne przekierowanie klienta z Gdanska (notabene do mnie pewnie ma blizej) za Gdansk do miejscowosci Kolbudy.
Od razu mogles mu MotoRemo z Ilawy zaproponowac....
Zamieszczone przez piotrek_gdyMiroTDI, OK, ale w ogóle kiedykolwiek byłeś w tej firmie że ją polecasz?
czy tylko powtarzasz opinię typu "ja to nie, ale szwagier ma kolegę którego znajomy to kiedyś ...."
i mówimy o tuningu czy mechanice?
bo ja np nigdy nie byłem w Tune Up i żadnych opinii na ich temat nie wygłaszam
a ponieważ jestem z 3miasta to opinie też różne się słyszy- ostatecznie TuneUp to firemka Trójmiejska, a 3miasto to taka większa wieś- tu każdy wie co sąsiad ma w stodole :diabelski_usmiech
i powiem więcej- staram sie w ogóle nie wygłaszać opinii na tematy firm z którymi się osobiście nie zetknąłem bo można komuś niechcący krzywdę zrobić :wink:
Co wiecej chcesz podwazyc dobra opinie ktora ma Miro wyrobiona na moj temat, sugerujac mu powyzsze...
Oczywiscie zadnej opini nie wyglaszasz...
Zajedz kiedys, pogadamy zobaczysz ze 90% legend z 3miejskiego swiatka to paplanie matołów i wcale nie jestem taki staszny :diabelski_usmiechpozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Dokładnie, mogę w 100% poprzeć Roberta i Tune-Up. Człowiek naprawdę zna się na rzeczy, potrafi celnie doradzić. Mało tego - Tune-Up to nie tylko Robert, ale również Krystian i (nie znam imienia), którzy na mechanice znają się naprawdę dobrze - nie ma pytań bez odpowiedzi, a robota jest naprawdę dobrze wykonana. Ja sam przynajmniej nie mam żadnych zastrzeżeń, nic nie musiałem reklamować :szeroki_usmiech
W Tune-Up zrobiłem już szereg poważnych napraw, jak remont elementów głowicy (opisywany notabene na forum w temacie poświęconym mojemu autu), właśnie wspomnianą wymianę turbo, sprzęgła. Mam też już drugi program modyfikowany przez Roberta - sprawdza się świetnie, jestem wręcz pewien, że nic się nie wysypie.
Do tego Robert naprawdę nie jest z tych, co naciągają na kasę "wymień pan jeszcze to", jeśli coś jest niepotrzebne, niebezpieczne, to postara Ci się to odradzić tłumacząc dlaczego tak, a nie inaczej
Wszyscy moi znajomi zawsze się dziwią, że zasuwam tak "daleko" z autem, bo niemal w okolice Pruszcza Gdańskiego (z Gdyni Chyloni), do warsztatu. Ale ja po prostu wiem, że jak zostawię tam auto, to będzie zrobione na cycuś glancuś i będę w stanie nim wrócić do domu z ogromnym bananem na twarzy, nierzadko mając kilka złotówek w kieszeni - można załapać się na rabat :wink:
Nie ukrywam, że w okolicach lipca pewnie znów zawitam do Tune-Up męcząc Roberta o kolejną szaloną modyfikację :diabelski_usmiech :lol:Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arti1Gdzie wymienic najlepiej turbosprezarke w trojmiescie
(jest pytanie - jest odpowiedź)
rob555, - ja muszę się do Ciebie uśmiechnąć z tym moim szarpaniem i dymieniem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555ostatnio u Myszkera
Zamieszczone przez rob555przekierowanie klienta z Gdanska (notabene do mnie pewnie ma blizej) za Gdansk do miejscowosci Kolbudy
poza tym nie bardzo rozumiem co to ma dorzeczy skoro McGan dojeżdza do Ciebie z Chylonii-chyba ma nawet dalej
Zamieszczone przez rob555Zajedz kiedys, pogadamy
Robert- słyniesz jako tuner a nie jako naprawiacz :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Naprawiam i to sporo... zreszta przy budowaniu grubych diesli bez zaplecza warsztatowego robota by byla...mierna albo mega czasochlonna.
Co do Myszkiera to widzialem na wlasne oczy regeneracje dwoch turbin do TDI.
Obie szly z ASO Seata z jabloniowej. Jedna od ARL zostala zle zlozona (niedokrecona geometria) skutkiem czego bylo dmuchanie jak jej sie widzi. A ze to auto kierownika serwisu w ktorym to robilem moda to napocilem sie strasznie byc cos wystroic a i tak nie szlo dobrze dopoki tego nie poprawiono.
A druga turbina w leonie ASV oddana po regeneracji miala ooogromny luz na polaczeniu grucha - dzwignia od kierownic. Wiec gruszka sobie, kierownice sobie, doladowanie sobie...pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
rob555, napisz raz a konkretnie od czego lub co jest przyczyną słynnej sowy, pomijam fakt padającej suszarki bo co niektórzy mają to od nowego.
To co robiłeś jest ok dzięki, pomyśl o rabacie na wiosnę, kucyki po zimie trzeba obudzić :PJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
Komentarz